Mahe toorkakaopulber, 300 g

9,30 9,30

Kirjeldus

Kui kakaomassist külmpressitakse välja kakaorasv (kakaovõi), jääb järgi kuiv tooraine, mis jahvatatakse kakaopulbriks. Toores kakaopulber on seega külmpressi meetodil valmistatud kakaopulber, mille toiteväärtus on eriti kõrge, kuna teda pole kuumutatud ning kõik vajalikud toitained on alles jäänud. Poes müüdavad tavalised kakaopulbrid on kuumutatud ehk nende toiteväärtus on pea olematu.

  • Toorkakao sisaldab üle 1200 aktiivse aineosa ja  300 keemilise ühendi.
  • Külmpressitud kakaopulber sisaldab rohkem looduslikke ensüüme ning antioksüdante kui tavaline kakaopulber. Lisaks maailma toiduanetest kõige  suuremas koguses magneesiumi ja samuti rohkelt rauda, vaske, kaltsiumi, tsinki ja kroomi.
  • Toorkakao on hea kiudainete allikas ja sisaldab palju E- ja C-vitamiini, lisaks ka kehas mõnutunnet tektavaid aineid (sh. trüptofaani, 5-HTP-d, serotoniini, dopamiini, fenüületüülamiini ja anandamiidi).

 

Kasutamise viisid: Lisa smuutile, pudrule, jogurtile või piimale. Võid valmistada ka erinevaid magustoite ja kasutada seda tooršokolaadi koostisosana.

Säilitamine: Toatemperatuuril õhukindlas pakendis või purgis.

Päritolumaa: Peruu